Τα νέα μου

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου. κ. Νότης Μηταράκης, μετέβη, σήμερα, στο Λονδίνο, όπου και πραγματοποίησε συνάντηση με την Υπουργό Εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, κ. Priti Patel.

Τη δέσμευση ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας για το προσωπικό αλλά και τους διαμένοντες στις δομές της χώρας, επανέλαβε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης, μιλώντας στο συνέδριο του Economist.

Με σκοπό την αποφυγή συγκέντρωσης αναγνωρισμένων προσφύγων σε πλατείες της Αθήνας, όπως π.χ. στην πλατεία Βικτωρίας, το Υπουργείο Μετανάστευσης & Ασύλου και ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) προχωρούν σε πιλοτική δράση δίμηνης διαμονής αναγνωρισμένων προσφύγων που εξέρχονται από τις δομές των νησιών, έως ότου βρουν πιο μόνιμη στέγη. Η νέα πιλοτική δράση υλοποιείται από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, μετά από πρόταση της Ελληνικής Κυβέρνησης και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ν. Μηταράκης: “Μειώσαμε δραστικά τις ροές, υλοποιούμε ουσιαστική αποσυμφόρηση και στα νησιά και στην ενδοχώρα. Δίνουμε έμφαση στις απελάσεις, κλείνουμε δομές αντί να δημιουργούμε νέες”

“Oι υπαίτιοι του εμπρησμού στη Μόρια θα βρεθούν αντιμέτωποι με την Ελληνική Δικαιοσύνη, θα εκτίσουν τις ποινές τους και θα απελαθούν”

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης ενημέρωσε τα μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, τόσο για τα πρόσφατα γεγονότα στο ΚΥΤ Μόριας, όσο και τις γενικές εξελίξεις στο μεταναστευτικό πρόβλημα.

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα